Betliejaus taikos ugnies akcija

Print Friendly, PDF & Email

Programos „SkautAUK“ (vad. Eglė Budrytė-Vilbikė) mokiniai dalyvavo pasaulinėje skautiškoje Betliejaus taikos ugnies akcijoje.
Idėja skleisti Betliejaus ugnį kilo dar 1986 metais Austrijoje. Šiuo metu Taikos šviesos nešimas tapo kalėdiniu viso pasaulio papročiu, kuris užkariavo žmonių širdis ir padeda siekti taikos šiais neramiais laikais.
Gruodžio 13 d. mokiniai vyko į Marijampolę į iškilmingą ugnelės perėmimo iš Lenkijos skautų ceremoniją, pirmą kartą per visą Betliejaus taikos ugnies skleidimo istoriją Lenkijos skautų (harcerų) atstovai patys atvežė ugnį į Lietuvą. Iškilmingoje perdavimo ceremonijoje dalyvavo Marijampolės, Vilkaviškio, Kauno, Vilniaus ir Lenkijos skautų atstovai. Šių metų akcijos šūkis: „Dovanok šviesą – dovanok viltį“, kurio esmė – skleisti sutarimą, ramybę ir taikos viltį. Ceremonijos metu vyko rikiuotė, valstybinių himnų giedojimas, linkėjimų apsikeitimas dalijantis kalėdaičiais ir kitos veiklos.
Gruodžio 14 d. skautai ugnele dalijosi su švietimo įstaigomis ir organizacijomis. Betliejaus taikos ugnis pristatyta į Vilkaviškio rajono savivaldybės administraciją, merui, administracijos direktoriaus pavaduotojai, švietimo, kultūros ir sporto skyriui, mokykloms ir darželiams, kultūros centrui. Vakarinių mišių metu ugnelė pristatyta į Šv. Mergelės Marijos apsilankymo katedrą, iš kur Vilkaviškiečiai galės parsinešti ugnelę į savo namus iki pat švenčių. Ugnelė taip pat bus saugoma Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centre iki gruodžio 23 d.