Jaunųjų pasieniečių ir šaulių žygis

Print Friendly, PDF & Email

Gruodžio 18 d. Kazlų Rūdos kuopos šauliai organizavo šaulių ir jų šeimų žygį, į kurį vyko Vaikų ir jaunimo centro Jaunųjų šaulių (vad. Romualdas Ramanauskas) ir Jaunojo pasieniečio (vad. Kristina Minsevičiūtė) būrelių nariai.  Lietingą gruodžio šeštadienį žygyje dalyvavo net 203 šauliai iš visų Suvalkijos šaulių 4-osios rinktinės kuopų. Maršrutą dalyviai, įvertindami savo jėgas ir pasiruošimą, galėjo rinktis iš trijų Kazlų Rūdos girioje parengtų – 5, 9 ir 13 kilometrų trasų. Jaunieji šauliai (dalyvavo jauniausi būrelio nariai) pasirinko trumpiausią 5 km, o jaunieji pasieniečiai – 9 km trasą.

Pasveikinimo kalba šaulius į žygį išlydėjęs Suvalkijos šaulių 4-osios rinktinės vadas Egidijus Papečkys drauge su rinktinės štabo nariais ir Kazlų Rūdos kuopos vadais pasirūpino, kad klajokliams žygio metu netrūktų karštos arbatos, o finišo vietoje visų lauktų šauliška košė.

Trasas sėkmingai įveikė jungtinės jaunųjų ir vyresniųjų šaulių pajėgos, jų gretose nuotaikingai žygiavo ir šaulių artimieji. Žygyje nepavargusių dalyvių Kazlų Rūdos girioje laukė aktyvios pramogos – virvės traukimas, šaudymo varžybos ir seklio įgūdžių patikrinimo rungtis.

Pakiliai iškeliaujančius metus išlydėję Suvalkijos šauliai su nekantrumu laukia naujųjų metų ir būsimų žygių.