Jaunųjų pasieniečių vakaras

Print Friendly, PDF & Email

Šis savaitgalis Jaunojo pasieniečio būrelio (vad. Kristina Minsevičiūtė) nariams buvo neeilinis, kadangi naktį iš penktadienio į šeštadienį jie praleido ne namuose, bet visi drauge Vaikų ir jaunimo centre. Vakaras prasidėjo nuo žygio į Vilkaviškio miesto parką, kuriame šiais metais įsikūręs „Žiemos sodas”. Būrelio nariai jame aplankė ne tik savo kurtą eglutę, bet galėjo pasigrožėti ir kitų kurtomis žaliaskarėmis. Po pasivaikščiojimo lauke ir eglučių apžiūros, sugrįžus į centrą, narių laukė vienas iš svarbiausių šio vakaro iššūkių – krikštynos. Jos prasidėjo nuo bendros mankštos. Tuomet visi turėjo įveikti kliūčių ruožą, kuris didelių sunkumų nariams nesukėlė. Po fizinių rungčių jaunieji pasieniečiai turėjo paragauti košės, kuri ne visus sužavėjo savo skoniu, bet jos paragavo visi. Puikiai susitvarkius su visomis užduotimis narių laukė pats svarbiausias dalykas krikštynose, tai būrelio narių priesaika. Visiems išsirikiavus, būrelio vadovė Kristina Minsevičiūtė parodė kaip atrodo komandos „ramiai“ ir „laisvai“, priminė, kad būrelyje kaip ir pasieniečių darbe labai svarbu tvarka ir taisyklių laikymasis. Atidavę priesaiką vaikai gavo pažymėjimus ir nuo šios akimirkos tapo tikrais Jaunojo pasieniečio būrelio nariais.
Krikštynomis vakaras tik prasidėjo, labiausiai būrelio nariai laukė ir nekantravo apsikeisti saldžiomis kalėdinėmis dovanėlėmis. Juk per Kalėdas smagu ne tik gauti, bet ir dovanoti. Nepamiršti buvo ir nariai, kurie praėjusį užsiėmimą surinko daugiausiai taškų „Protmūšyje”. Juos simbolinėmis dovanomis apdovanojo būrelio vadovė Kristina.
Vėliau visų laukė filmai ir žaidimai bei šokiai. Būrelio nariai šauniai atlaikė visus išbandymus, smagiai praleido laiką, pasiruošė artėjančioms šventėms bei sustiprino draugystę.