Dailės studijos mokiniai dalyvavo konkurse „Rudens natiurmortas“

Print Friendly, PDF & Email
Dailės studijos (vad. Stasė Zelinauskaitė) mokiniai dalyvavo viename iš rimčiausių ir įdomiausių respublikiniame tapybos konkurse „Rudens natiurmortas”- kurį rengia Kauno rajono Lapių pagrindinė mokykla. Konkursas, turintis gilias tradicijas, vykstantis jau 21-ą kartą. Pati Lapių pagrindinė mokykla yra labai moderni, didžiulės mokyklos erdvės užpildytos mokinių darbais, konkursų tapyba – visa tarsi galerija. Mokykloje tokia aplinka turi didžiulę įtaka jauno žmogaus formavimęsi.
Į konkursą vyko 5 Dailės studijos mokiniai, o dalyvių buvo virš 80-ties. Atvykus, konkurso dalyviai buvo palydėti pagal amžiaus grupes prie sustatytų natiurmortų, mokytojai taip pat turėjo ką veikti visas 3 valandas. Kol mokiniai tapė jie taip pat tapė grupelėmis pasiskirstę natiurmortus ant drobių dailės kabinete. Po užduočių atlikimo, sutvarkę darbo aplinką, labai trumpai ir greitai galėjo mokytojai žvilgtelėti į mokinių darbus. Tiek natiurmortų vienoje vietoje dar neteko matyti. Kadangi pandemijos įtaka liečia visus, tai dailininkai ilgai nesisvečiavo, išvyko į namus. Mokiniai labai džiaugėsi puikiai organizuotu konkursu, įgyta patirtimi bei nepaprastai gražia mokyklos aplinka.
Nepraėjus nei savaitei buvo gauti du pakvietimai į apdovanojimų ceremoniją. Konkurse sėkmė lydėjo Gustiną Maksvytytę ir Lėją Nešukaityę, kurios savo amžiaus grupėse buvo įvertintos III-iomis vietomis. Puikiai organizuotoje ceremonijoje, didžiulėje mokyklos salėje, sėdėdami prie staliukų jaunieji dailininkai ir jų mokytojai turėjo gerą progą pamatyti dar kartą puikius mokinių darbus, išgirsti komisijos komentarus. Šį kartą su apdovanojimais, gera nuotaika, neįkainojama patirtimi, kuri išlieka ilgam mokiniai su savo mokytoja grįžo į mūsų mielą Vilkaviškį.