Vyko konkursas „Nutapysiu natiurmortą 2021“

Print Friendly, PDF & Email

Jau antrus metus Vaikų ir jaunimo centre vyko regioninis tapybos darbų konkursas „Nutapysiu Natiurmortą”. Šiemet mūsų konkursas sutapo su respublikiniu tapybos konkursu „Rudens Natiurmortas”, kuris tradiciškai vyksta Kauno rajone Lapių pagrindinėje mokykloje, tad tapyti nemažai teko besiruošiant abiems konkursams. Labai jautėsi karantino pasekmės, reikėjo iš naujo prisiminti kaip tapyti natiurmortus. Atkaklus ruošimasis nenuėjo veltui, į mūsų surengtą konkursą šiemet atvyko tik Šakių meno mokyklos mokiniai, kitų regiono meno mokyklų dalyvavimui sutrukdė pandeminė situacija, bet nežiūrint į tokias pasekmes konkursas įvyko. Vietoj keturių amžiaus grupių tapė trys. Grupėse mokiniai suskirstyti tokia seka: 5-6 klasės, 7-8 klasės, 9-10 klasės ir 11-12 klasės. Gausiausia buvo 9-10 klasių grupė, todėl ir konkurencija neišvengiama.

Kompetentinga komisija, kurią sudarė VDA-Kauno fakulteto tapybos katedros dėstytojas tapytojas Petras Lincevičius, Šakių meno mokyklos mokytoja ekspertė Lolita Rūgytė ir mūsų VJC dailininkė, mokytoja metodininkė Audronė Gurinskienė. 
Puikiai pasirodė šakiečiai, o mūsų mokiniams buvo puiki proga pasisemti patirties bei pasimokyti. Konkursą užbaigė komisijos apžvalga, vertinimai, apdovanojimai bei darbų aptarimai.
Dalyvavimas tokiuose konkursuose jaunimui patinka kaip kultūrinis reiškinys, savęs realizacija bei prasmingai praleistas laikas. Konkurso darbų  parodą  bus galima išvysti netrukus mūsų pamėgtoje autobusų stoties erdvėje.