Projektas JUDAM

Print Friendly, PDF & Email

Tai jaunuoliams, kurie nori pažinti save ir atrasti tikslą, suprasti, kokiu gyvenimo keliu eiti? O gal susirasti mėgiamą darbą, mokyklą ar profesiją?

Projekte JUDAM pirmiausia jaunuolius skatiname judėti naujų atradimų link. Mums labai svarbu, kad visų pirma dalyviai jaustųsi gerai. Kai labiau susipažinsime, pirmiausia padėsime išsiaiškinti dalyvaujančio projekte jauno žmogaus norus bei galimybes, t.y. įgyti pasitikėjimo savimi, išmokti pažinti savo stipriąsias puses ir su mūsų pagalba susirasti norus atitinkantį darbą, įgyti mokymosi ar savanoriavimo patirties.

Mes jaunuoliams garantuojame asmeninius pokalbius, konsultacijas pritaikytas būtent jiems, pagalbą pažįstant save ir motyvavimą. Ir tai dar ne viskas! Jeigu norės, projekto koordinatoriai nukreips pas specialistus (koučingo, psichologo, mokytojo, finansų konsultanto, teisininko ir t.t) tam, kad dar lengviau galėtume išspręsti problemas. Koordinatoriai pasiruošę palydėti ir padėti darbo paieškose arba grįžtant į mokymosi vietą.

Taip pat prie projekto partnerių prisijungė VšĮ Neformalaus ugdymo namai, kurie organizuos įgūdžių laboratorijos stovyklas jaunuoliams kurių tikslas – įgalinti jauną žmogų asmeniniam pokyčiui, siekiant stiprinti socialinius ir darbinius įgūdžius. Stovyklos vyksta Zarasų raj., Antalieptėje. 

Projekto nauda dalyviams:

  • Dalyvaudami projekte jaunuoliai gauna privalomąjį sveikatos draudimą (PSD).
  • Jei gyvena toliau, apmokame kelionės išlaidas atvykstant į susitikimą ar savanoriavimo vietą (taikomas fiksuotas įkainis – 0,08 Eur/km, kompensuojamos trumpiausio maršruto atstumo kelionės išlaidos).
  • Jeigu susitikimas su koordinatoriumi vyksta 2 val. ir daugiau, taikomas maitinimo išlaidų kompensavimas 2,08 Eur.
  • Jaunuoliai projekte labiau pažins save (gebės atpažinti savo stiprybes ir galimybes).
  • Gebės lengviau prisitaikyti nuolat kintančioje visuomenėje.
  • Lengviau susiras darbą ar mokymo įstaigą.
  • Būs paskatinti įsitraukti į sau patinkančią mėgstamą veiklą.
  • Sužinos apie savo, kaip jauno žmogaus, galimybes savo mieste / miestelyje / apskrityje / šalyje / Europoje.
  • Jeigu jaunuoliai nuspręs, kad šiuo metu mokytis ar dirbti dar nesinori ir pasirinks savanorystę kitame mieste, mes užtikrinsime, kur gyventi.

Daugiau informacijos apie projektą: www.jaunimogarantijos.lt

Arba telefonu +370 677 10840

Su šilčiausiais linkėjimais

JGI koordinatorė Kristina