iNaturalist „Surask juos visus”

Print Friendly, PDF & Email
 
Programos „Jaunieji gamtos tyrinėtojai” ugdytiniai (vadovė Aira Lažauninkienė) registruojasi ir dalyvaus žaidime „Surask juos visus”, kurį antrus metus skelbia Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Praeitais metais geriausiai žaidime sekėsi Rapolo Girdausko šeimai. Žaidime gali dalyvauti kiekvienas, prisijungęs prie programėlės iNaturalist, tačiau dėl prizo varžysis tik mokyklinio amžiaus vaikai. Žaidimo tikslas — per ateinančius metus Lietuvos gamtoje surasti kuo daugiau sąraše nurodytų gyvūnų, augalų ir grybų rūšių, jas nufotografuoti ir nuotraukas įkelti į programėlę iNaturalist. Kai kurios šių rūšių yra labai dažnos, randamos net ir miestuose. O kitos – gerokai retesnės. Už retesnes rūšis dalyviams bus skiriama daugiau taškų. Taigi, neužteks tyrinėti savo kiemo. Visas rūšis gamtininkai suras tik aplankę miškus, pelkes, pievas ir vaikštinėdami prie vandens telkinių. Kai kurias rūšis bandys tinkliuku pagauti aukštoje žolėje, kitas nufotografuoti kantriai laukdami prie lesyklėlės. Vasarai pasibaigus paieška tęsis, nes kai kurie organizmai aptinkami tik rudenį, žiemą arba pavasarį.
Kviečiame kitus mokinius prisijungti prie gamtininkų ir išbandyti žaidimą. Tai suteiks progą daugiau laiko praleisti gamtoje, geriau pažinti Lietuvos florą ir fauną, bei rūpintis jos išsaugojimu.
Visa reikalingą informaciją apie žaidimą, 100 rūšių sąrašą su trumpais aprašymais ir įdomiais faktais rasite žaidimo knygelėje: https://www.lmnsc.lt/…/Surask%20juos%20visus%202-2021.pdf
REGISTRACIJA mokiniams: https://forms.gle/sJHAyU4D6xRoaBVa6