Ką gauname su maistu?

Įsivaizduokite, kad jums visą savaitę duotų valgyti tik saldumynus arba bulvių traškučius. Kokio maisto norėtumėte po tokios savaitės? Tokia duota situacija ir klausimu prasidėjo užsiėmimas programos „Jaunieji gamtos tyrinėtojai“ (vad. Aira Lažauninkienė) ugdytiniams, kurio metu buvo diskutuojama apie maisto medžiagas. Daugumos atsakymai buvo: norėtume valgyti „normalų“ , sveiką ir įvairų maistą. Gamtininkai aiškinosi, ką valgyti yra sveika, o kokių produktų reikėtų valgyti saikingai. Daugumos nuomone, kad reikėtų valgyti mažiau riebalų turinčių produktų. Bet ar visuomet mes žinome kokiuose produktuose jie slepiasi? Norėdami tuo įsitikinti atliko „nematomų“ riebalų tyrimą. Tam naudojo šokoladą, morką, dešrą, duoną, obuolį, fermentinį sūrį, riešutus, saulėgrąžų bei moliūgų sėklas. Dėdami produkto gabalėlį jį paspaudė ant kepimo popieriaus. Paliko išdžiūti, tačiau riebalai negalėjo „pasislėpti“, palikdami dėmes.