Skautų veikla

Print Friendly, PDF & Email

Laikas taip greitai bėga, kad skautai net apie savo veiklą pamiršta
parašyti, tad skubame dalintis savo nuveiktomis veiklomis. Kovo mėnesį užbaigėme, o balandį pradėjome planuodami paskutinį šį mokslo metų ketvirtį – kiekviena skiltis rinkosi, kokį laukinį įgūdį bei ekspediciją (projektą) rinksis: miegapelės ir laukiniai barsukai gilinsis į virtuvės įgūdį, mažiausieji lokiai – saugaus ežio įgūdį, o vyresnieji vyšniukai nutarė, kad aktyviai ruošis stovykloms, todėl gilins stovyklų įgūdį. O bendrame užsiėmime – žaidė žaidimus ir aptarė, ką veiksime per Velykas. Per mokinių atostogas ilsėjosi ir atlikinėjo užduotis.
Balandžio 12 – 16 dienomis  skautai ir skautės toliau planavo ketvirtį, grynino projektų ir ekspedicijų idėjas. Sesės iš Miegapelių sklties išsirinko rankdarbių ekspedicijos veiklas, broliai laukiniai barsukai piešė ir spėliojo valstybių vėliavas ir kalbėjosi apie planuojamą technologijų ekspediciją, mažieji lokiai žaidė komandinius žaidimus bei kūrė VVJC parodai kūrybinį darbą „Aš už sveiką gyvenimą“, o vyriausieji patyrę – susidėliojo projekto veiklas, kurį skirs bendruomenei ir taip pat atliko bendrą kūrybinį darbą.
Bendrame užsiėmime žaidė vyr. skaučių Onytės ir Giedrės vedamus žaidimus ir protmūšį, o tuomet apsitarė paskelbtą konkursą susipažinti su Vilkaviškio miestu ir susipažinome su užduotimis, kurias atliks skautai savarankiškai. O pasilikę vyriausieji jau pradėjo planuoti tradicinę draugovės vasaros stovyklą!