VILKAVIŠKIO SKAUTAI DALYVAVO MARIJAMPOLĖS KRAŠTO SKAUTŲ SUEIGOJE

Print Friendly, PDF & Email

 

Sausio pabaigoje Marijampolės krašto skautai susirinko į jau dešimtąją kasmetinę žiemos metu rengiamą sueigą ,,Šaltibalčiai“. Kiekvienas skautas buvo pasirengęs patirti nuotykį, išmokti naujų ir įdomių dalykų. Leisti laiką skautiškoje šeimoje mums yra itin svarbu, tad sueigos metu galėjome dar geriau vienas kitą pažinti ir džiaugtis buvimu kartu.



Vos tik atvykę į Kalvariją įsikūrėme, susigalvojome šūkį ir atidarėme sueigą rikiuote, kurioje dalyvavo skautai iš įvairių Marijampolės krašto vietovių. Po rikiuotės pasiskirstę į grupeles visi susipažinome ir pasidarėme kiekvienai grupelei būdinga atributiką, kuri buvo reikalinga prisistatymo metu. Prisistatydami skautai kaip visada buvo itin kūrybingi. Vieni pristatė savo grupeles šūkiais, kiti dainomis na ir trati plačiai besišypsodami savo broliams ir sesėms. Vėliau laukė skautorama, jos metu jaunesnieji skautai kartu su skautais galėjo išmokti naujų dalykų arba tiesiog patobulinti savo įgūdžius. Visi išalko,  tad ėjome pavalgyti pavakarių, pasistiprinus  vyko spartakiada. Spartakiados metu rungėmės įvairiose rungtyse, kurios buvo itin linksmos. Taip pat ėjome į spektaklį, po kurio buvo surengtos nedidelės krikštynos, jomis buvo išmėginta mūsų ištvermė. Na ir koks skautiškas renginys be vakaro laužo? Šį kartą jį mums pravedė „Medeinos“ vyr. skaučių draugovės sesės. Vakaro laužui atidavėme paskutines savo jėgas ir po jo nuėjome miegoti. Kita rytą atsikėlėme, pasportavome, pavalgėme, nuėjome į bažnyčią ir išsiruošėme į kelionę namo…
Dabar prisimename laiką praleistą sueigoje, gyvename puikiais prisiminimais ir įgauta patirtimi. Man asmeniškai šiais metais sueigoje labiausiai patiko spartakiada, vakaro laužas ir žinoma buvimas drauge su žmonėmis kurie yra itin svarbūs gyvenime. Savo įspūdžiais dalinasi ir kiti skautai: ,,Sueiga man labai patiko, susiradau naujų draugų, taip pat labiau pabendravau su Vilkaviškio skautais. Ši sueiga man buvo viena iš geriausių. Labiausiai patiko krikštynos (kaip visada). Jei tik galėčiau važiuočiau dar kartą!!!“ – sako sesė Milda.
 
s. Simona Mickevičiūtė
Programa „Išgyvenimas skautaujant“ (vad. E. BUDRYTĖ)
 
Vilkaviškio „Gražinos“ draugovė