Birželio 20d.

Birželio dvidešimtoji diena  – trečioji diena projekte. Šiandieną nubudome, kaip visada, žvalūs ir pailsėję, nusiteikę naujai dienai, darbui bei naujiems įspūdžiams. Kaip ir kiekvieną dieną pradėjome sočiais ir skaniais pusryčiais. Po kurių susirinkome į konferencijų salę savo naujoms užduotims.

Pirmasis užsiėmimas buvo diskusija, tema: diskriminascija, ksenofobija ir tolerancija. Diskusiją vyko labai įdomiai, nes šias temas atskleidėme neįprastais metodais. Pirmasis metodas leido mums patiems patirti, kas tai yra diskriminacija, suvokti jos reikšmę ir tam mums neprireikė jokios kalbos nei žodžių. Užduotis buvo susiskirstyti į grupeles pagal spalvas, nesikalbant. Nei vienas iš dalyvių, nežinojo, kokios spalvos lapelį vedantieji užklijavo jam ant kaktos,bet pasinaudojant gestais, visi užduotį įvykdė teisingai. Taip susidarė trys žmonių grupės, turinčios tos pačios spalvos lapelius, tačiau liko tik vienas žmogus, turintis kitos spalvos lapelį. Tai ir atspindėjo diskriminacijos reikšmę.

Antrasis metodas buvo susijęs su stereotipais ir tam tikrų socialinių grupių diskriminacija. Vėlgi visi pasidalinome į grupeles, kuriose piešėme homoseksualą, politiką, čigoną ir juodaodį, apmąstėme ir pristatėme kitoms grupėms, šių žmonių išvaizdą, ką, mūsų manymu, jie galvoja, apie ką kalba, ka veikia, kur keliauja ir taip toliau. Visos šios socialinės  grupės pasižymėjo ryškiais skirtumais, tačiau visus juos vienijo meilė šeimai. Mes visi taip pat labai mylime savo šeimas ir jau dabar visų jų labai ilgimės!:)

Kitas mūsų užsiėmimas buvo fotogafija. Gilinome savo žinias apie tai, kaip padaryti gražų, kokybišką portretą. Žinoma, žinias įtvirtinome ir praktikoje. Dirbdami grupėse išbandėme savo fotoaparatų galimybes, sužinojome, kaip galima keisti fotoaparato nustatymus, arba tiesiog aplinką, kad nufotografuoti ryškią, profesionalią nuotrauką.

Po intensyvios veiklos laukė laisvas laikas ir pietūs, kurie, kaip visuomet, buvo labai skanūs ir sotūs. O po sočių pietų, turėjome valandėlę poilsio. Taip pat laisvu laiku, dalyviai, kurie norėjo, galėjo pasimėgauti baseinu bei sūkurine vonia. Likusieji, kurie nusprendė į baseiną neiti, laisvą laiką leido taip, kaip patys norėjo, pavyzdžiui, apžiūrinėdami miestą, lankydami įžymias jo vietas.

Vakaro programoje laukė Lietuvių vakaras, kurio metu pristatėme savo šalį, jos neregėtą grožį, kultūrą, tradicijas. Išmokėme draugus lenkus šokti du nacionalinius lietuvių šokius,tai yra Grečenikę ir Žydalką. Pavaišinome projekto dalyvius tikra, lietuviška, kvapnia duonyte bei saldumynais. Taip pat suorganizavome mini viktoriną, kurios metu patikrinome lenkų žinias apie Lietuvą. Visiems buvo išties linksma ir smagu. Po viso to sekė dienos aptarimas bei rytojaus dienotvarkės patvirtimas. Et, nors diena išties buvo kupina veiklos ir mes visi tikrai pavargome, bet vis tiek jaučiamės labai laimingi būdami čia.  Linkėjimai Jums visiems ten Lietuvoje! Mylim, bučiuojam ir iki!

Exit mobile version