Geografijos naktis

Print Friendly, PDF & Email
 
Ilgai laukėme ir labai spalvingai minėjome tarptautinę Geografijos naktį Vilkaviškio Atvirame jaunimo centre. Pasaulyje renginys vyko jau septintą kartą, Lietuvoje – 5-tą, o mes Vilkaviškyje galime pasidžiaugti, kad tik vienerius metus jo nesuradome.
Šiais metais renginys vėl vyko dvi dienas, kurių metu jaunuoliai ieškojo įvairių Vilkaviškio miesto objektų, buvo itin kūrybingi ir „pastatė” net keletą laikinų tiltų, papildydami jau esamų skaičių. Taip pat vyko ir pasidalinimas kelionių įspūdžiais, naujų planų kūrimas, atrastos visų susirinkusiųjų aplankytos pasaulio vietos – nedaug trūksta, ir būsime apsilankę visuose pasaulio žemynuose.
Įvyko ir rimto nepatogaus filmo peržiūra bei aptarimas, kurio metu nukeliavome į Ukrainą, palietėme jaunuoliams aktualias gyvenimiškas temas, ateities planus.
Laisvu metu jaunuoliai netinginiavo, o sportavo, žaidė stalo žaidimus, diskutavo, gamino valgyti, galiausiai ir susitvarkė – patys buvo iniciatyvūs ir gerai praleido laiką.
Džiaugiamės kartu su Lietuvos geografų draugija / Lithuanian Geographical Society, kad galėjome smagiai paminėti geografijos naktį kartu su visu pasauliu!